COLLECTIVE RESEARCH

Bedrijf:            Super Nature

 

Super Nature is een multi-discipline design bedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in interactieve, visuele communicatie en media technologie. Zij zijn opzoek naar uitdaging doormiddel van experimenteren in nieuwe media en fysieke aanraking. Super Nature houdt zich bezig met zoeken naar innovatieve oplossingen. Super Nature maakt het mogelijk om de conceptualisatie uit te werken met vernieuwde technieken. Bedrijf is gevestigd in New Zealand.

 

Projecten

‘New Angles’

NaamloosNaamloos1

Prisma’s die veranderen van kleur doormiddel van beweging. De installatie wordt geactiveerd zodra er een beweging word gemaakt door de toeschouwer. De installatie reageert op deze beweging en creëert hierop een ander licht beeld. De gemaakte beweging wordt door het oplichten van de prisma’s gevolgd. De prisma’s vormen een dialoog tussen verbeelding en werkelijkheid. Wanneer de kijker weg is en geen beweging maakt wordt er een selectie van opgenomen animatie verlichting weggegeven.

 

Materiaal:

De installatie bestaat uit 420 prisma’s gemaakt van wit acryl. Elke prisma bevat RGB-licht of wel led verlichting. De prisma’s zijn verdeeld in zig-zag rijen. De beweging wordt gemaakt door een communicatie tussen een computer en led schakelkast. De computer beschikt over twee taken. De eerste taak is om binnen een bepaalde afstand de beweging live af te spelen. Deze beweging wordt herkend door IR-sensoren. De twee taak is om de bewegingen die eerder zijn gemaakt te onthouden en af te spelen wanneer er geen beweging plaats vindt. De afmetingen van de prisma’s zijn 80 mm x 80 mm. De gehele installatie is 1.20 m x 1.20.

‘Flex’ by Super Nature

 

Flex is een interactieve lichtinstallatie geïnspireerd door de natuur. Het is een artistieke interpretatie van flexibiliteit en verkeer. De installatie portretteert innovatie, kracht, dynamiek en het thema super nature. ‘FLEX’ is een onderdeel van de viering van nike’s 158ste flagship winkel in Sjanghai. Een eenvoudig drijvende lijn is een metafoor voor vervorming en beweging.

 

‘FLEX’

Naamloos3

 

‘The Garden’

Dit werk staat voor als een tuin in ons hart, zo puur en mooi als het geweest is. Het instaat zijn de onzichtbaarheid van schoonheid te zien. Wanneer er stilte valt, brengt de liefde ons terug naar de innerlijke tuin en waarheid in ons hart.

Naamloos5 Naamloos4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: